Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nabieranie masy :D

encoreeFTW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm, a gdy bede pakowal w rece i klate, to to samo jakby tam bedzie szlo? czy co, bo ja nie chce czegos takiego ze bede pakowal, a masa bedzie szla w dupe czy gdzies xD chodzi mi poprostu o takie jakby kierowanie gdzie ma ta masa isc :D

Opublikowano

Jak nie będziesz ćwiczył nóg to masa w nogi Ci nie pójdzie, logiczne. Tylko trening na daną partię daje efekt

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Jak nie będziesz ćwiczył nóg to masa w nogi Ci nie pójdzie, logiczne. Tylko trening na daną partię daje efekt

a ja mam jeszcze pytanko, czy zawsze kaloryfer = sila? czy jest mozliwe, ze koles ma kaloryfer, miesnie, a bedzie takim flakiem i odwrotnie? xD

Opublikowano

Będzie miał twarde mięśnie brzucha na pewno jeśli ma kaloryfer. A jeśli pytasz się czy jesteś tzw "ciotą" to musisz odpowiedzieć sobie sam na to pytanie patrząc mu w twarz.

Day after day.

Opublikowano

Może ten typek wyciśkać kurwa 200 kg na klate. A inny typ wyciska 90 kg i trenuje na worku (I on będzie mieć większe pierdolnięcie bo ten co pakuje sobie ma siłe statyczna, a ten co ćwiczny na worku siłe dynamiczną więc chyba rozumiesz)

Opublikowano

a ja mam jeszcze pytanko, czy zawsze kaloryfer = sila? czy jest mozliwe, ze koles ma kaloryfer, miesnie, a bedzie takim flakiem i odwrotnie? xD

Ma kaloryfer, ale słabe uda, więc dwa kopnięcia w mięsień czworogłowy i już się nie podniesie. Poza tym, liczy się też siła rąk, sprawność fizyczna, kondycja, i tak jak napisali wyżej - dynamika ruchów.

hmm, a gdy bede pakowal w rece i klate, to to samo jakby tam bedzie szlo? czy co, bo ja nie chce czegos takiego ze bede pakowal, a masa bedzie szla w dupe czy gdzies xD chodzi mi poprostu o takie jakby kierowanie gdzie ma ta masa isc :D

Nigdy nie zabieraj się za dwie partie - w tym wypadku chcesz tylko podnosić ciężary rękoma. Nie powiem Ci, jak będziesz wyglądał, gdy będziesz trenował tylko górną partię. Musisz pamiętać o barkach, bicepsie, tricepsie, brzuchu, klatce, plecach, udach i łydkach. Na to wszystko (w danych odstępach) wystarczy Ci siłownia x3 w tygodniu po 1,5 godziny. Jeśli będziesz zaparty, nie poddasz się i będziesz walczył, to efekty zobaczysz po chociażby 3 miesiącach.

Zapamiętaj, nigdy nie oddawaj swojego pola!

Opublikowano

ale chodzi mi o to, czy zawsze takie efektownie wygladajace miesnie sa oznaka sily, czy to po prostu zalezy od tego jak sa rlzwiniete, a nie jak wygladaja. wiem, ze gdy sa rozwiniete, to powinny wygladac 'ladnie', no ale .. :D

Nigdy nie zabieraj się za dwie partie - w tym wypadku chcesz tylko podnosić ciężary rękoma. Nie powiem Ci, jak będziesz wyglądał, gdy będziesz trenował tylko górną partię. Musisz pamiętać o barkach, bicepsie, tricepsie, brzuchu, klatce, plecach, udach i łydkach. Na to wszystko (w danych odstępach) wystarczy Ci siłownia x3 w tygpodniu po 1,5 godziny. Jeśli będziesz zaparty, nie poddasz się i będziesz walczył, to efekty zobaczysz po chociażby 3 miesiącach.

Zapamiętaj, nigdy nie oddawaj swojego pola!

glownie nie zalezy mi na wygladzie,ale na ogolnym zwiekszeniu swojej sily, potrzebuje mocniejszych rak i klaty :D

Opublikowano

Na pewno ten, który ma duże ręce i ładną rzeźbę jest dość mocno silny żeby unieść dany ciężar. Skoro ma dużą klatę to oznacza, że dużo może podnosić.

Day after day.

Opublikowano

Ja nigdy nie robię osobno rąk, zawsze je z czymś łącze, a raczej uzupełniam tylko biceps. Przy większości ćwiczeń biceps też pracuję, więc łapy zawsze robię na sam koniec treningu, dosłownie kilka serii ze dwa ćwiczenia, nie przykładam do tego aż tak dużej wagi jak do klatki.

Day after day.

Opublikowano

mowiles, zeby cwiczyc az beda palic miesnie... a ja na chama pakowalem no i kurwa nie palily mnie miesnie, ale za to rece mi po prostu wysiadly, telefon ledwo trzymam w rece, a co dopiero hantle XDD czym moge sobie jakos dodawac energii? mozna cos jesc podczas treningu / pic, czy to nie bedzie mialo sensu?

Opublikowano

żeby mieć więcej energii na treningu trzeba zjeść wcześniej dużo węglowodanów czyli jogurt z płatkami owsianymi i rodzynkami na przykład. Ustaw sobie tak ciężary żeby ten ostatni raz ktoś musiał Ci pomagać wypychać na chama sztangę, ale wszystko z głową, nie tak, że zajebiesz maxa, a później nie będziesz mógł nic podnieść. Zaczynaj od mniejszych ciężarów w serii i ta ostatnia seria ma być najmocniejsza z największym ciężarem. A ręce pakuj na sam koniec treningu zawsze !!!!

Day after day.

Opublikowano

Idź na forum kulturrystyczne bo tutaj zrobią z ciebie kalekę.jeśli chcesz mieć sile do. Walk to nogi to podstawakazdy prawidłowy cios jest. Niego wyprowadzany,

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

Co ty pindolisz xD, logiczne jak chcesz cwiczyc to musisz kazda partie 3x dziennie na silowni + trenning czysto silowy do tego dieta i masa 100% przybedzie

Opublikowano

Da się zrobić, znajdź poradnik który napisłem w tym dziale o ćw na brzuch.

@up

Jak nie będzie ćwiczył nóg 3x dziennie (ale wydaje mi się, że miało być tygodniowo) to nie urosną mu np. barki? Gówno prawda, chcesz mieć klatę ćwiczysz klate, chcesz mieć łape ćwiczysz łape i tyle.

Day after day.

Opublikowano

Idź na forum kulturrystyczne bo tutaj zrobią z ciebie kalekę.jeśli chcesz mieć sile do. Walk to nogi to podstawakazdy prawidłowy cios jest. Niego wyprowadzany,

Dokładnie przez porady na takich forach można się porządnie przejechać. No do walk typu MMA / MT / Brazylijskie Jujitsu to nogi i ręce są podstawą, silne umięśnienie brzucha( np. kaloryfer za dużo ci nie da ). Pamiętaj nie koniecznie musi widać pięknie wyrzeźbione mięśnie, żeby była siła ;p

Opublikowano

pij conajmniej 5 sórowych jajek codziennie takich najlepjej z jakiejs farmy a nie ze sklepu,o ile zniesiesz ich smak ale same białka bo zółtko ma w sobie cholesterol.

mozesz tez pić mleko oczywiscie tez nie ze sklepu ^^ .zobaczysz efekty no ale musisz miec jeszcze konkretny trening.

Opublikowano

Widzę,że sami "eksperci" się wypowiadają -.- Po pierwsze to nie pisz takich rzeczy na forum o cheatach,ale idź na jakieś tematyczne, gdzie znajdziesz profesjonalistów. Druga sprawa. Nikt normalny nie nastawia się na to,że chce mieć wielką klatę i ręce. No proszę Cię przestań. Chcesz wyglądać jak porządnie zbudowany facet czy pokrak? Trzeba ustalić sobie plan treningowy na cały tydzień, do tego pełną dietę na cały tydzień bo bez tego co najwyżej tłuszczu nie masy mięśniowej Ci przybędzie. Następna rzecz na siłowni powinieneś spędzać od 1h do 1,5h a nie jak tutaj piszą Ci eksperci do zajechania. Do tego powinieneś dbać o swój zegar biologiczny,nie no lifić na kompie do 3 w nocy. A jak chcesz szybko i skuteczni przybrać suchej masy mięśniowej to oprócz wielu ważnych rzeczy wymienionych wcześniej musisz zakupić suple począwszy od spalaczy tłuszczu, osłonek na wątrobę, supli na przyrost masy mięśniowej. Ewentualnie na motywację coś na pompę. Do tego przy stosowaniu tych środków musisz uważać na ginekomastię. Boziuu jest masa rzeczy, które trzeba wiedzieć i ciężko to wytłumaczyć. Idź na tematyczne forum i tam poczytaj, zdobądź wiedzę. Jak kolega pisał dwa posty wyżej, tutaj zrobią z Ciebie kalekę.

Opublikowano

Po co jakieś suple za 300zł jak on zaraz zrezygnuje albo mu się nie będzie podobało? Ja nie biorę odżywek, nie mam w sumie żadnej diety, jem zdrowo i wystarczy, nie ćwiczę np nóg bo mi się nie chce oprócz codzienniego biegania 5km i wyglądam jak człowiek, pompuje jak człowiek i jest mi z tym dobrze.

Day after day.

Opublikowano

Łapy czyli? przedramiona? czy chodziło ci bardziej o biceps i triceps? nieważne. Jeżeli chcesz porządnie wyrobić sobie klatkę piersiową, nie obejdzie się to bez poprawienia tricepsu, więc proponuje ci tradycyjne ćwiczenia na te partię mięśniowe czyli w przypadku klatki wyciskanie na ławeczce prostej/skośnej/rozpiętki na triceps standardowe wyciskanie francuzkie, czy też bawienie się gryfem łamanym na tą partię mięśniową. No w takim razie jeżeli wyrabiasz triceps, wypada również popracować nad bicepsem, w takim wypadku proponuje techniczne podnoszenie sztangielek/hantelek z oparciem o kolano/modlitewnik aby nadać typowe zaokrąglenie, dla wzmocnienia wyciskanie na stojąco najlepiej gryfem łamanym, czy też wyciskanie sztangielki/hantli sposobem młotkowym. Co do przedramion (tutaj potrzeba dużo cierpliwości) podnoś ciężary tą partią mięśniową ale tak, żeby nie przegiąć pały bo łatwo można uszkodzić nadgarstki.

Jeżeli chodzi o wyrobienie się bez ciężarów, samymi pompkami i podciąganiem to powodzenia życzę. Street workout opiera się na podnoszeniu własnego ciężaru, ale to nie są standardowe pompki i standardowe podciąganie jak większość mylnie sądzi, tylko zmodyfikowane ćwiczenia, zazwyczaj bardzo intensywne i czasochłonne.

Co do suplementów, większość to strata kasy jak na przykład antykataboliczne czy shoty przedtreningowe, moim zdaniem jedyny warty ceny to chyba dobra kreatyna w monohydrancie i multiwitamina z biedronki

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...